PvdA wil geen koophuizen in pastorietuin Scheepjeskerk Hazerswoude-Rijndijk

1/2
Hazerswoude-Rijndijk

De PvdA wil de bebouwing van de pastorietuin bij de Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk voorkomen.

,,Zo’n mooi stukje historisch erfgoed, dat moeten we niet opofferen’’, zegt Henk Goes (PvdA). Hij deed donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Alphen aan den Rijn een dringend beroep op wethouder Tsaerd Hoekstra om de woningbouwplannen van een projectontwikkelaar tegen te houden. De Langen en Van de Berg uit Bergambacht wil samen met Goudkuil Bouw uit Koudekerk aan den Rijn luxe koopvilla’s en appartementen bouwen in de pastorietuin aan de Rijndijk en in het voormalige klooster naast de kerk.

Goes wil dat de gemeente serieus kijkt naar een alternatief bouwplan van de stichting Scheepjeskerk. Die club wil in het klooster een stuk of tien studio’s voor werkende jongeren bouwen. De huuropbrengsten van deze woningen zijn te gebruiken voor onderhoud van de kerk.

Volgens wethouder Hoekstra is de pastorietuin door het parochiebestuur verkocht aan de projectontwikkelaars. ,,Wij gaan de eigenaars niet dwingen iets anders te bouwen dan ze zelf willen.’’ Het bouwplan komt nog wel aan de orde in de gemeenteraad. Hoekstra: ,,Wij hebben alleen gekeken naar behoefte en ruimte en nu gaat het plan gewoon in procedure.’’