Katwijk ten onder met vrijwel het volledige kampioensteam

Tessa de Wekker
Hardenberg

Aanvankelijk wees niets op de dramatische apotheose van het rampseizoen van Katwijk. Voetballend met verrassend veel rust en vertrouwen kwam de ploeg zelfs op een vroege voorsprong in Hardenberg: een mooie, droge uithaal van Jeffrey Jongeneelen op een kletsnat veld. Fraai was ook het voorbereidende werk van Jerghinio Sahadewsing.

Onvermijdelijk gingen de gedachten terug naar een jaar geleden, toen de aanvallende smaakmakers verderop langs de Duitse grens, in Groesbeek, schitterden in de met 0-3 gewonnen strijd om het landskampioenschap tegen Achilles ’29. Tien basisspelers uit die wedstrijd stonden zaterdag in Hardenberg aan de aftrap van Katwijks voorlopig laatste wedstrijd op het hoogste amateurniveau.

De verantwoordelijke voor die historische wanprestatie toonde zich een slecht verliezer. Cees Bruinink liep de wachtende verslaggevers na zijn laatste wedstrijd als trainer van Katwijk straal voorbij, na zichzelf eerst een klein uur in de kleedkamer te hebben verscholen. In tegenstelling tot zijn spelers weigerde hij commentaar.

Door de ’promotie’ van Bruinink wordt Katwijk een hoofdklasser met een betaalde technisch directeur. Een drukke transferzomer staat hem niet te wachten: het elftal blijft vrijwel intact om de schandvlek weg te poetsen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.