FC Lisse in een zetel na knappe come-back

Tom Mentink
Dongen

Dankzij een 2-5 overwinning in en op Dongen heeft FC Lisse woensdagavond de eerste stap gezet richting promotie naar de tweede divisie. De ploeg van trainer Robbert de Ruiter heeft een ideale uitgangspositie voor de return in eigen huis van komende zaterdag. Zelfs bij een verlies van twee doelpunten verschil plaatsen de Lissenaren zich voor de laatste play-offronde tegen UNA of Harkemase Boys.

In Brabant zag het er in de eerste helft toch niet naar uit dat FC Lisse een makkelijke avond zou krijgen tegen de nummer drie van de derde divisie op zondag. Dongen nam brutaal een 2-0 voorsprong, terwijl de bezoekers ook wat kansen kregen.

De Ruiter, die had gekozen voor een verdedigende formatie, bleef ook na rust vasthouden aan 4-4-2, met Steven Olsthoorn en Koen Fokkema in de punt van de aanval. De aansluitingstreffer bleef echter redelijk lang uit, waardoor de oefenmeester besloot om Martin van Eeuwijk in te brengen. Net op het moment dat de wissel zou plaatsvinden, schoot Boyd Stevens raak uit een vrije trap (2-1). Even later maakte Fokkema gelijk: 2-2.

FC Lisse ging vervolgens op zoek naar de overwinning. Met een hattrick in de slotfase kroonde jongeling Rowdy van der Putten zich tot matchwinner.

,,De voorbereiding op de wedstrijd was niet ideaal door filevertraging en een kapotte airco’’, vertelde De Ruiter. ,,Na de 2-0 hoopte ik op een gelijkspel, maar deze uitslag is nog veel beter.’’

FC Lisse: Orlowski, Rifai, Van Boxel, Zoontjes, Valk, Rauws, Vermeulen (69. Van der Zwet), Stevens, Van der Putten, Olsthoorn (58. Van Eeuwijk), Fokkema (87. De Vries).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.