Oegstgeest breekt met gemeentesecretaris

Wim van Tuijl.

Wim van Tuijl.© Jan Dirk Gerritsen

Binnert Glastra
Oegstgeest

Wim van Tuijl is binnenkort niet langer de gemeentesecretaris van Oegstgeest. Dat blijkt uit een interne mededeling van interim-burgemeester Jan Waaijer.

Of de hoogste gemeenteambtenaar in goed overleg opstapt of wordt ontslagen, vermeldt het bericht niet. Wel dat de reden erin gelegen is dat met Van Tuijl een ’verschil van inzicht over de koers van de gemeente’ bestaat, en dat het college het daarom verstandig vindt ’dat onze wegen scheiden’.

Waaijer noch Van Tuijl wil de kwestie nader toelichten of zelfs maar bevestigen. ,,Het zou niet correct als ik dat zou doen. Niet als burgemeester en niet als werkgever’’, zegt Waaijer. ,,Ik heb mij een paar weken geleden ziek gemeld en sindsdien thuis. Dat is het enige wat ik erover kan zeggen’’, stelt Van Tuijl.

Van Tuijl werd eind 2011 aangetrokken, onder meer om een stevige reorganisatie vorm te geven. Hij werkte destijds bij de ambtelijk gefuseerde afdeling van Wassenaar en Voorschoten. De discussie over de wenselijkheid van zo’n fusie is er momenteel in Oegstgeest. Een samenhang met Van Tuijls vertrek lijkt aannemelijk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.