Eindstrijd om promotie lonkt voor RCL

Hennie Kanbier
Hellevoetsluis

RCL heeft zichzelf een prima uitgangspositie verworven voor een finaleplaats in de nacompetitie.

De ploeg van Stefan Luykx en Henk Buyn won met 1-3 van en in Hellevoetsluis en kan de klus komende dinsdagavond klaren. Mocht RCL het tweeluik winnen, dan wacht de winnaar van Docos tegen ARC. Volgens doelman Andrew Bontje kwam de zege zeker niet zonder slag of stoot tot stand.

,,Het was voor ons een zware wedstrijd en ik ga zeker nog niet zeggen dat we er al zijn. Met name in de eerste helft hadden we het zwaar en we mochten niet mopperen dat we bij onze eerste kans scoorden. Daarna ontstond er meer evenwicht. Na de rust was RCL wel de bovenliggende partij, maar ik geloof niet dat zij zich al kansloos achten.”

Ook Luykx hield een slag om de arm. ,,Je kent het spreekwoord van die zwaluw en de zomer. We staan er goed op, maar het is nog niet gedaan. Maar met onze brede selectie zou er wel wat moois in kunnen zitten aan het einde van de rit.”

Met een boogbal opende Nick Scheurwater de score voor de Leiderdorpers. In de tweede helft, nadat de thuisploeg meerdere kansen had gemist, bracht Thom Wijnalda op aangeven van Tommy Sinteur de stand op 0-2. Gezien het spelbeeld was de 1-2 even later te billijken, maar het laatste woord was aan Leroy van Westrienen na een prima combinatie met Wijnalda.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.