Alle schroom weg bij Lugdunum

Hielke Biemond
Derde klasse

Lugdunum had het aanvankelijk moeilijk tegen Floreant en mocht niet mopperen dat de Boskopers een paar keer vergaten de trekker over te halen. Daarna gooide de ploeg van Henk de Cler de schroom van zich af met hoofdzakelijk doelpunten van grote schoonheid.

De doelpunten, in de met 7-1 gewonnen wedstrijd, kwamen van zeven verschillende spelers: Sergio Vrede, Tim de Cler, Ozan Isitir, Said Ajar, Peter du Prie, Jerry Matahelumual en Tobias Schaafstra. Trainer Henk de Cler: ,,Als je het begin hebt gezien, snap je niet dat het uiteindelijk zo’n veegpartij is geworden. Aan de andere kant hebben we wel laten zien dat we een aardig partijtje kunnen ballen.’’

Ook Kagia bleef ongeslagen door met 2-1 te winnen van Rohda ’76. De bezoekers uit Bodegraven hadden aan een halve kans genoeg om voor de pauze op voorsprong te komen. Na de rust bleef Kagia de voetballende oplossing zoeken en uiteindelijk kwam de overwinning de ploeg van Anton Wijsman onmiskenbaar toe. Mark Zonneveld en Rens Lamboo scoorden.

De oefenmeester: ,,Misschien nog meer dan de drie punten zit de winst in de wijze waarop we ons terug hebben geknokt met deze jonge ploeg. Op achterstand komen tegen deze tegenstander geeft een probleem, maar daar zijn we uitstekend mee om gegaan.’’

Omgedraaid

Docos verspeelde vorige week een 2-0 voorsprong om uiteindelijk met 2-3 te verliezen van Lugdunum. Nu kwam de Leidse ploeg met 2-0 achter op bezoek bij Oegstgeest via tweemaal Joep Zenden, en werden de rollen omgedraaid en ging de winst alsnog mee naar huis via Chris van Empel, Danny Maaskant en Rob van Noort. Verliezend trainer Jerry Ubink: ,,Al met al is hun zege terecht, maar duidelijk is dat wij het niet goed hebben gedaan. We zakten na rust finaal door het ijs.’’

Collega Nico van der Salm vond de zege ook verdiend, maar was toch hoofdzakelijk opgelucht. ,,Op basis van het aantal kansen was onze achterstand al onbegrijpelijk, maar we hebben daarna wel karakter getoond. Overigens vind ik Oegstgeest niet zo’n slecht ploegje, dus dit zijn belangrijke punten.”

Koudekerk kwam als morele winnaar uit de bus in en tegen Zwammerdam. De ploeg van Alex Redel speelde een uur lang met tien man vanwege twee gele kaarten voor Richard Zuijderveld. Toch bracht Brian van Delft zijn ploeg na rust langszij en had er zelfs meer ingezeten voor de withemden (1-1).

Manfred van den Bosch was van mening dat zijn ploeg Hazerswoudse Boys recht had op een punt in het duel met CVC Reeuwijk, maar de thuisploeg had daar lak aan (2-1). ,,Het gaat steeds beter, hoewel we zelf in aanvallend opzicht meer moeten gaan laten zien’’, legde de trainer de vinger op de zere plek.

De koploper kwam in de tweede helft op voorsprong, maar Leo de Ruiter pakte de rebound bij een niet benutte strafschop van Justin Meijer. Toch was het laatste antwoord aan de Reeuwijkers.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.