Adegeest komt nog niet los

Routinier Sape Wagenaar van Adegeest. Foto Taco van der Eb

Hielke Biemond
Honkbal

In de eerste klasse verloor Adegeest op eigen veld in een spannende wedstrijd van Hoofddorp, waarbij het venijn in de staart zat. Adegeest kan de punten inmiddels goed gebruiken, want de stand op de ranglijst geeft toch een vertekend beeld van de Voorschotense ploeg. Er is een surplus aan talent, maar het broodnodige geluk ontbreekt te vaak.

Tegen Hoofddorp begon de ploeg van coach Jorn Baars zoals het van plan was. De tegenstander onder druk zetten en zelf met geconcentreerd veldspel en goed pitchen het initiatief houden. Die aanpak had een prima uitwerking.

Bedwang

Adegeest hield Hoofddorp in bedwang en maakte er een spannende pot van. Inning na inning liep de stand op het scorebord op, waarbij de bal flink geraakt werd. Hoofddorp, met veel routine van voormalig hoofdklassespelers, kreeg niets cadeau. Tot aan het slot van de wedstrijd kregen de gasten de ruimte om hits te produceren, die niet werden gevangen. Hoofddorp liep uit naar uiteindelijk 12-17.

,,Dit hoort erbij”, benadrukte coach Baars na afloop. ,,We spelen een behoorlijke wedstrijd waarin iedereen zijn best doet, maar zien toch dat de routine van Hoofddorp misschien het verschil maakt. Jammer, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld.’’

In Alphen aan den Rijn speelde Alphians een ongelukkige wedstrijd tegen Gophers. Vooraf werd nog gehoopt op punten, maar dat zat er na vijf innings al niet meer in.

Bij Alphians zit dit seizoen werkelijk alles tegen. De samenstelling van het team verandert wekelijks. Coach Henk Jan van Keulen stapte eerder deze maand op. Daarnaast heeft de ploeg uit Alphen een pitcherprobleem dat niet snel is opgelost. De punten moeten dan ook gesprokkeld worden tegen ploegen uit de onderste regionen van de tweede klasse.

Verbazing

Tot verbazing van de Alphenaren werd er door Gophers hard en ver geslagen. Dat ondervond Alphians-pitcher Wilbert van Dijk als eerste door in de openingsfase direct een homerun tegen te krijgen. Bij een 3-10 stand werd hij vervangen door Ivar van der Mark, in de hoop het tij te keren. Maar ook hij werd flink geraakt. Tot slot kreeg Jasper de Boer de kans om een stempel op de wedstrijd te drukken. Na 3-18 werd het nog wel 9-18 in een uiterste poging om Gophers onder druk te zetten, maar dat bleek ijdele hoop. Alphians probeerde het nog wel maar zag de wedstrijd eindigen bij 9-21.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.