Groen licht voor boerengolf Warmond

Erna Straatsma
Teylingen

De Teylingse politiek is akkoord met nieuwe nevenactiviteiten op het terrein van boerderij Van der Geest aan de Wasbeeklaan in Warmond. Het bedrijf krijgt toestemming voor het spelen van boerengolf en het openen van een bijbehorende horecagelegenheid.

De toestemming loopt vooruit op een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van Teylingen. De gemeenteraad heeft een ’verklaring van geen bezwaar’ afgegeven, waardoor Van der Geest alvast aan de slag kan.

De afgelopen jaren lag de boerengolf stil, vanwege een conflict met buurman Jan van Winsen. Die kaartte, na tien jaar boerengolf spelen op een weiland, met succes de illegale status van deze activiteiten aan. De bollenkweker verzet zich met hand en tand tegen de toenemende nevenactiviteiten bij Van der Geest. De boerderij was ooit een melkveebedrijf, maar telt nu een beperkt aantal ’vleeskoeien’. Een vorig jaar geopende jachthaven en een golfterrein moeten voor extra inkomsten zorgen.

Met een horecavergunning kan Van der Geest haar klanten de mogelijkheid van een barbecue aanbieden. Het bedrijf huurt voor deze partijtjes een cateraar in.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.