Voorschoten zoekt oplossing voor zorgbehoeftig echtpaar dat huis uit moet

Marieta Kroft
Voorschoten

De gemeente Voorschoten zoekt een oplossing voor het gezin dat uiterlijk 1 november hun huis aan de Einsteinlaan uit moet zijn.

Dat zei wethouder Inge Nieuwenhuizen donderdagavond tijdens de raadsvergadering in antwoord op vragen van de SP. ,,We zijn met het echtpaar in gesprek.’’ SP’er Erik Maassen vroeg naar aanleiding van het artikel ’Echtpaar met handicap wordt uit huis gezet’, dinsdag in deze krant, om een oplossing. ,,Ik wil de reden van de uithuisplaatsing, geluidsoverlast, niet betwisten. De rechter besluit niet zomaar. Vanuit de gedachte van zorgplicht, moeten we wel zoeken naar een oplossing.’’ Dat loopt nu. Donderdagmiddag hadden de wethouders Nieuwenhuizen en Bianca Bremer een gesprek met het echtpaar en hulporganisatie MEE.

Volgens de 65-jarige bewoner van de Einsteinlaan was het een goed gesprek. ,,De wethouder heeft ons verzekerd dat niemand in Voorschoten op straat terecht komt. Misschien moeten we naar iets tijdelijks, maar er wordt iets geregeld.’’ Hij en zijn 60-jarige vrouw kampen met gezondheids- en psychiatrische problemen. Hierdoor is de situatie voor henzelf, maar ook voor de buurt onhoudbaar geworden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.