'Maatregelen tegen inbraken Stevenshof nodig'

Foto ANP© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Informatiebijeenkomsten over inbraakbeveiliging, inwoners die 's nachts op straat de wacht houden en de politie die extra vaak door de buurt surveilleert. Het zijn drie voorstellen die de Leidse CDA-fractie doet om een nieuwe inbraakgolf in de wijk Stevenshof te voorkomen. De ideeën zijn vervat in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Eerder deze week meldde deze krant over diverse inbraken in de Stevenshof. En dat de werkwijze van de dieven opvallend vaak dezelfde is: het openbreken van Velux-dakramen. Een aantal inbrekers is eerder dit jaar opgepakt, maar de insluipingen namen slechts tijdelijk af.

Burgersurveillance

Het CDA vindt naar aanleiding van het bericht dat de gemeente er alles aan moet doen om een nieuwe inbraakgolf zoals die zich begin dit jaar voordeed, te voorkomen. Daarbij denken de christen-democraten in eerste instantie aan een bijeenkomst voor bewoners over het effectief afsluiten van (dak)ramen. Ook burgersurveillance en extra politie-inzet behoren volgens het CDA tot de mogelijkheden. Burgemeester en wethouders antwoorden binnen enkele weken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.