Behoefte aan aanlegsteiger en wandelpad getoetst

Behoefte aan aanlegsteiger en wandelpad getoetst

Redacteur Rijn en Veen
Kaag en Braassem

’We willen een recreatiegemeente zijn’, roepen wethouders, raadsleden en ondernemers in Kaag en Braassem geregeld. Maar hoe? De Kamer van Koophandel, gemeente Kaag en Braassem, ondernemers en stichting Kaag en Braassem Promotie slaan de handen ineen om dat te onderzoeken.

Ook de Rabobank Groene Hart Noord is benaderd om aan te schuiven. ,,Wat de Rabobank in het groot heeft gedaan met het rapport ’Een kloppend Groene Hart, een krachtig Groene Hart’, willen wij hier nu in het klein doen’’, zegt Arjan Bakker van stichting Kaag en Braassem Promotie.

,,Dat wil zeggen dat we op een rijtje zetten hoeveel er in deze gemeente wordt overnacht, gekampeerd, gevaren, gedronken en gegeten. Om vervolgens te kijken welke sectoren nog potentie hebben om te groeien. Kunnen er bijvoorbeeld nog aanlegsteigers bij en is er behoefte aan meer fiets- en wandelpaden, bewegwijzeringborden en winkels.’’

Het onderzoek moet resulteren in een ’meerjarenperspectief’. ,,Als we voor de komende tien jaar een richting aangeven, durven ondernemers meer te investeren’’, zegt Bakker. ,,Verder is de gemeente zoekende hoe ondernemers in dit gebied de ruimte moeten krijgen. De resultaten van deze studie moet de gemeente handvatten geven over bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen aan restaurants en vakantieparken.’’

De studie wordt gesubsidieerd door de Kamer van Koophandel en uitgevoerd onder leiding van de promotiestichting van Kaag en Braassem.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.