Melanie van Driel (25) lijsttrekker PrO

Melanie van Driel.© Eigen foto

Ruud Sep
Oegstgeest

Ze is 25 jaar, woont pas drie maanden in Oegstgeest en ze is het nieuwe boegbeeld van Progressief Oegstgeest. Bestuurskundige Melanie van Driel is afgelopen maandagavond door de leden van de partij aangewezen als de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ondanks de cijfers is Van Driel geen volslagen nieuwkomer in de politiek. In haar vorige woonplaats Alphen aan den Rijn was ze sinds het bereiken van de stemgerechtigde leeftijd actief binnen GroenLinks, waarvan vijf jaar als bestuurslid.

Op de eerste dag dat ze in Oegstgeest woonde, bezocht ze een ledenvergadering van Progressief Oegstgeest en meldde ze zich aan voor de kandidatenlijst. ,,Ik rekende niet op een hoge plaats, maar heb me wel heel ambitieus gepositioneerd. De kandidaatstellingscommissie was daar blijkbaar wel van onder de indruk.’’

Van de drie huidige raadsleden van Progressief Oegstgeest heeft alleen Ria Pasterkamp de ambitie om na de verkiezingen weer terug te komen. Zij staat op plaats 2. Het huidige burgerraadslid Menno Welling staat op 3.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.