Vragen over huurverhoging Alphen

Briljantflat van Wonencentraal in Alphen. Archieffoto

Ivar Lingen
Alphen aan den Rijn

Drukte op het contactcentrum van Wonencentraal. Naar aanleiding van een brief van de woningcorporatie mailen en bellen veel huurders. In totaal stellen 125 mensen vragen over de voorgenomen huurverhoging.

Dat meldt een woordvoerster van Wonencentraal. Volgens haar gaan de meeste vragen over de hoogte van de huurverhoging, hoe er bezwaar kan worden aangetekend, wat de gevolgen van een inkomensdaling zijn en de huurverhoging in relatie tot chronisch zieken.

Om duidelijkheid te verschaffen, legt Wonencentraal op de website uit waarom huurders met hogere inkomens een extra huurverhoging voor hun kiezen krijgen. Het gaat hierbij om inkomens van meer dan 34.085 euro per jaar. Wonencentraal ontziet de laagste inkomens van. Hun huurverhoging is gelijk aan de inflatie: 2,5 procent.

Volgens de woningcorporatie zijn het niet veel vragen. ,,Het zijn er zelfs wat minder dan andere jaren’’, licht de woordvoerster toe. De corporatie geeft toe dat de eerste brief ’te kort’ was. Daarom staat er nu op de eigen website een uitgebreide uitleg over de huurverhoging.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.