Nog geen uitsluitsel over treinongeluk

leiden

Het duurt nog 'enkele weken' voordat de eerste voorlopige resultaten bekend zijn van de oorzaak van het treinongeluk, vorige week vrijdagmiddag op Leiden Centraal. Het definitieve onderzoeksrapport wordt over drie tot vier maanden verwacht. Dat zegt een woordvoerder van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag die het onderzoek uitvoert.

Bij de botsing op perron 2 van een ongeveer 20 kilometer per uur rijdende trein uit Alphen aan den Rijn op een lege, stilstaande sprinter raakten rond half vier twintig mensen gewond van wie er drie naar het ziekenhuis moesten. Een 17-jarige jongen uit Ouderkerk aan de Amstel liep ribletsel op, een vrouw (31) uit Delft raakte gewond aan haar nek en een Haagse van 21 brak een tand en scheurde haar lip. Zij werden naar de twee ziekenhuizen in Leiden gebracht en naar het Rijnland in Leiderdorp maar zijn inmiddels na behandeling weer uit het hospitaal ontslagen.

De treinen zelf raakten nauwelijks beschadigd. Hulpdiensten rukten massaal uit, het Stationsplein werd afgezet en het treinverkeer tussen Leiden en Alphen lag tot acht uur vrijdagavond stil. Meteen na de botsing is het onderzoek gestart door medewerkers van de Inspectie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.