Kaag en Braassem Cup voor MMO

Gertjan van Geen
Woubrugge

MMO is op het veld van het organiserende Woubrugge winnaar geworden van de zesde editie van de Kaag en Braassem Cup, waarvan de opbrengst zoals te doen gebruikelijk ten goede komt aan het kankeronderzoek in het  Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

In de reguliere speeltijd kwam de ploeg uit Hoogmade tegen DOSR niet verder dan 1-1 om vervolgens in de beslissende strafschoppenserie hard toe te slaan. Verliezend coach Edwin van der Zee vond het resultaat minder belangrijk.  ‘Het waren nuttige wedstrijden’.

Liefdadigheidstoernooi

De nieuw aangetreden trainer van DOSR zei niets teveel. Het liefdadigheidstoernooi ging op 9 augustus met acht ploegen in twee poules van start en past goed in de seizoensvoorbereiding van vrij gelijkwaardige tegenstanders. Mede door de vakantieperiode kunnen de deelnemende ploegen vaak niet hun beste spelers opstellen waardoor er soms vreemde de uitslagen uit de bus komen. In de finale kon er zaterdagmiddag toch aardig staat worden gemaakt van wie er van de twee komend seizoen in de derde klasse de hoogste ogen kan gaan gooien. Afgaande op de voetballende mogelijkheden lijkt dat DOSR te worden maar dan zal het aanvallend gezien toch meer moeten laten zien dan tijdens de Kaag en Braassem Cup. MMO liet in de eindstrijd na rust meer de tanden zien om zich na de 1-1 het toetje beter te laten smaken.

Derde keer

Waardoor DOSR, vorig jaar wel de baas over MMO, voor de derde keer in vier jaar de finale van dit toernooi verloor. Na strafschoppen, dat wel, maar de veenploeg moest de winst laten aan een team dat in de poulefase nog met 0-4 door ROAC van het veld werd geveegd. DOSR daarentegen verloor geen enkele wedstrijd in poule A, al kreeg het drie punten tegen SVOW reglementair toegewezen en moest het met Kickers’69 de punten delen. In poule B kwam het team van Pascal van der Schoor na de  valse start goed op gang maar daar was in de eindstrijd weinig van te merken. ‘Het was heel traag,’ zag de zoon van voormalig Leids voetbalcoryfee John Verschoor, voor het eerst in zijn carrière trainer van een standaardteam. ‘We zakten in en lieten de tegenstander komen. Daarmee riepen we het onheil over ons af.’ Waarmee de Leidenaar doelde op het overwicht van DOSR dat heel lang het beste van het spel had. MMO mocht echter blij zijn dat de creativiteit van de Roelofarendsveners niet verder dan tot de rand van het Hoogmadese strafschopgebied reikte. ‘Als team stonden we goed, maar we maakten de verkeerde keuzes en waren wat slordig,’ oordeelde Van der Zee.

Bloei

MMO kwam onder het toeziend oog van de naar FC Lisse vertrokken Mauro Wesselman na rust  aanvallend eindelijk tot bloei. Tot ieders verrassing bracht Richard Bakker ruim tien minuten na de hervatting de groenwitten met een knap schot op voorsprong. Bakker leek daarmee de beslissing te hebben geforceerd maar invaller Kevin Schrama bracht vlak voor eindsignaal  toch langszij. MMO, waar Bakker als enige zijn inzet door Patrick van der Zwet zag worden gestopt,  nam daarna de strafschoppen beter dan DOSR. Arjen Hoogenboom bleek amens MMO  voor Kevin Pereira  en Nino Wesselman een niet te nemen hindernis.  Bakker mocht de wisseltrofee uit handen van wethouder Yvonne Peters ontvangen.  ‘Het is echt een team,’ aldus Verschoor, die vier spelers wisselde. ‘Er zit vechtlust in.’

Finale Kaag en Braassem Cup

DOSR – MMO 1-1 (0-0) (MMO wns). 72. Bakker 0-1, 90. Schrama 1-1. Scheidsrechter: De Jong. Toeschouwers: 250.

DOSR: Van der Zwet; Mark Bisschop, Van Heiningen, Sven van der Meer, Lesley van der Meer (46. Van Diemen); Nino Wesselman, Guido van der Meer (46. Schrama), Van der Geest; Pereira, Van Klink, Jonkman.

MMO: Van Wieringen (46. Arjen Hoogenboom); Van Rijn, Chris van Goozen (60. Disseldorp), Van Leeuwen, Van der Star; Vlieger (46. Lotens), Bakker, Leroy van Goozen; Bax (60. Bos), Loman, Luykx.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.