Warmonders krijgen beter mobiel bereik

Zendmast.

Zendmast.© Archieffoto

Roy Hazenoot
Warmond

Warmonders met een abonnement bij Vodafone hoeven binnenkort niet meer buiten te gaan staan om een fatsoenlijk telefoongesprek te kunnen voeren. De Britse provider is voornemens een zendmast aan de rand van het dorp neer te zetten.

Al jaren klagen Warmonders over het beroerde bereik. De inwoners kunnen sporadisch gebruikmaken van het snelle 4G-netwerk en mogen blij zijn als ze kunnen bellen en internetten op het langzamere 3G- of 2G-netwerk. Een 35 meter hoge telefoonmast bij Dekker Tennis in de Veerpolder moet soelaas gaan bieden.

De grote drie

Wethouder Bas Brekelmans probeert al enige tijd KPN, T-Mobile en Vodafone zover te krijgen te investeren in Warmond. Hij kreeg echter telkens nul op rekest van ’de grote drie’. Tot nu dan. De twee andere providers, KPN en T-Mobile, zijn overigens nog niet van plan het mobiel bereik te verbeteren.

Warmonders en inwoners van de Leidse Merenwijk kunnen een brief verwachten met informatie over de mast. Om de lange vergunningsprocedure te overbruggen plaatst de Britse provider waarschijnlijk een tijdelijke telefoonpaal.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.