FC Rijnvogels van laatste plaats

Hennie Kanbier
Katwijk

FC Rijnvogels bleef voor de vijfde keer met lege handen achter. In Ermelo werd met 4-1 verloren van DVS’33, waarbij de uitslag enigszins geflatteerd was.

Halverwege was het al 2-0 door doelpunten van Maurice de Ruiter en Deniz Sahbaz. Niet ver na rust scoorde de laatstgenoemde aanwinst weer voor de gastheren. Pieter van der Breggen deed iets terug voor de formatie van Hein van Heek en dat bracht nieuw elan voor de hekkensluiter.

Tot meer productie, ondanks een aantal kansen, kwam FC Rijnvogels niet en daardoor kon DVS’33 in de slotfase alsnog de marge vergroten naar drie treffers door toedoen van Benjamin Roemeon.

Van Heek: ,,Ik moet bekennen dat DVS een goede ploeg is, maar toch had er meer ingezeten voor ons. In de beginfase waren we al drie keer gevaarlijk en Arno Dijkstra had de 0-1 oog in oog met hun keeper moeten maken. Na onze sterke openingsfase gingen spelers door elkaar lopen en waren we het een tijdje kwijt. Met wat omzettingen kregen we meer grip, maar de 3-0 na rust was wel de genadeklap. Toch heb ik vier grote kansen geteld na onze goal en in die periode hadden we alsnog tot een beter resultaat kunnen komen.”

De Leiderdorper doelde daarbij op gemiste kansen van Niels van Veen, Romano van der Stoep en Rob Zandbergen. Van Heek afsluitend: ,,Op zich is het geen schande om van deze ploeg te verliezen, maar het wordt wel tijd dat wij de kansen beter gaan benutten.”

Doordat Jong Almere City een punt in mindering heeft gekregen van de KNVB vanwege het overtreden van een regel met dispensatiespelers is FC Rijnvogels nu voorlaatste.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.