Dubbelslag Die Leythe op NK

Coen Eggenkamp
Roeien

Bij de NK roeien op de Bosbaan hebben de roeiers van Die Leythe voor een opzienbarende prestatie gezorgd door bij de junioren zowel de nationale titel te pakken bij de jongens als bij de meisjes.

De pas 16-jarige Isabel van Opzeeland was met tien seconden voorsprong zelfs ruimschoots de snelste, terwijl haar concurrenten bijna allemaal twee jaar ouder zijn. ,,Ik vond het al een hele uitdaging om in een oudere leeftijdscategorie uit te komen, maar dat ik ook zo zou winnen had ik niet verwacht’’, sprak het talent. ,,In de eerdere rondes had ik ook al de snelste tijd maar roeide ik niet rechtstreeks tegen mijn sterkste concurrenten. Ik was bang dat ze hadden ingehouden en in de finale nog veel harder zouden gaan.’’

Hoewel de roeister al snel een ruime voorsprong had opgebouwd, voelde dat heel anders. ,,Ik roei nog maar kort dus ik kan het allemaal nog niet heel goed inschatten, maar ik vond het nog heel spannend dus heb op het eind nog flink aangezet.”

Met een tijd van 7:53,26 over twee kilometer roeide Van Opzeeland zelfs een tijd die ook bij de senioren niet misstaan had.

Komende weken zal duidelijk worden in welk nummer het toptalent zal worden uitgezonden naar de Europese Kampioenschappen voor junioren, volgende maand in het Duitse Krefeld.

Dat geldt ook voor Zoeterwoudenaar Gert Jan van Doorn die tegen de verwachting in de titel bij de jongens pakte.

In de eindsprint verschalkte hij topfavoriet Olav Molenaar, die zelfs bijna opgaf.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.