Extra geld voor basisschool de Regenboog

Alieke Hoogenboom
Noordwijkerhout

Basisschool de Regenboog krijgt van de gemeente Noordwijkerhout ruim 50.000 euro om een aantal gebreken aan het schoolgebouw uit 2008 te herstellen.

In de vloer voor de ingang van de gymnastiekzaal is door de werking van het gebouw een scheur ontstaan, de riolering is vaak verstopt en het verwarmingssysteem werkt niet goed. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. Begin volgende maand moeten de politieke fracties een besluit nemen over het krediet.

Herrie

De duurste van de drie reparaties is het aanpassen van de verwarmingsinstallatie. Daar is ruim 40.000 euro voor gereserveerd. Het systeem maakt zoveel herrie dat personeel en leerlingen hierover begonnen te klagen.

Daarnaast veroorzaakt het niet goed kunnen regelen van de temperatuur voor te warme lokalen, zo blijkt uit bevindingen van het zogeheten Frisse Scholen Plan. De organisatie houdt in de gaten of een schoolgebouw een gezond binnenklimaat heeft en komt tot de conclusie dat de school niet aan de eisen voldoet.

Effect

Patrick Went, directeur van de scholengemeenschap Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek waar de Regenboog onderdeel van is, is blij dat het probleem wordt verholpen. ,,Omdat het systeem niet het effect heeft wat we hadden verwacht, ben ik content met de bereidheid van de gemeente om te helpen’’, zegt de directeur.

De school draagt zelf 4.000 euro bij aan de herstelwerkzaamheden. De andere twee problemen - de scheur en riolering - vallen onder de garantie die de betreffende bouwbedrijven hebben afgegeven en zouden normaliter zonder tussenkomst van de gemeente worden opgelost. Maar doordat de verantwoordelijke partijen failliet zijn gegaan, heeft het college van B en W besloten bij te springen.

Om overlast van de verbouwing te voorkomen, vinden de werkzaamheden in de herfstvakantie plaats.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.