Jaloerse, agressieve ex- vriend krijgt geldboete

Roel Visser
Den Haag/Lisse

Een 37-jarige Lissenaar raakte op 18 augustus helemaal buiten zinnen toen hij in het huis van zijn ex-vriendin haar nieuwe minnaar zag zitten. Hij sloeg de twee zo hard, dat de bloedspetters in het rond vlogen. De binnenboel moest zelfs opnieuw worden gewit. De Haagse politierechter veroordeelde de Lissenaar wegens mishandeling tot een geldboete van 1500 euro en een week voorwaardelijke celstraf. Daarnaast moet hij 2300 euro aan smartengeld en schadevergoeding betalen.

Al was de relatie tussen verdachte en zijn vriendin voorbij, toch meende hij dat er nog een sterke band tussen hen bestond. Op de bewuste dag toog hij tegen middernacht naar het huis van zijn ex in Lisse om wat spullen van hem op te halen. „Ik schrok me kapot, toen ik door het raam een vent zo close met haar zag.”

De Lissenaar stormde volgens betrokkenen bij binnenkomst direct op de nieuwe minnaar af, trapte hem met stoel en al de keuken in en ramde hem keihard op zijn gezicht. Zijn ex die tussenbeide sprong, kreeg ook stompen in haar gezicht, zegt ze. Een van haar kinderen zag het allemaal gebeuren.

De verdachte vertelde een iets ander verhaal. „Die vent begon als eerste en mijn ex heb ik alleen geduwd.”

Volgens de advocate van de beide slachtoffers kampt de nieuwe vriend nog met pijn aan het voorhoofd en is hij onder behandeling van een psycholoog. De ex-vriendin kon door de opgelopen verwondingen een maand lang haar werk niet doen.

„Als een relatie eindigt, kunnen er gekke dingen gebeuren”, wist de rechter. „Maar u heeft werkelijk geen enkele beheersing getoond.” Dat de nieuwe vriend met vechten zou zijn begonnen, achtte hij onaannemelijk. Maar omdat de verdachte geen strafblad heeft en als zelfstandige werkt, was de rechter bereid de door het OM geëiste taakstraf van 60 uur om te zetten in een boete.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.