FC Lisse verstevigt koppositie

Nick Verwoerd
Capelle

Robbert de Ruiter was zaterdag precies een jaar in functie bij FC Lisse. Zijn team trakteerde de coach op een overwinning (1-3) bij Capelle en dat had hij in zijn carrière nog niet eerder meegemaakt. Geelblauw profiteerde zo optimaal van het verlies van achtervolger Odin’59 en verstevigde de koppositie.

Capelle uit: altijd lastig. Dat was althans De Ruiters ervaring. ,,Zowel met ARC als met Noordwijk heb ik hier nog nooit gewonnen. Capelle heeft altijd een fysiek sterke ploeg, moeilijk om tegen spelen. Ook vandaag startten ze weer met veel energie”, vertelde hij. Die dadendrang sorteerde vlot effect. Uit een door Gertjan Rothman getrapte hoekschop - onterecht toegekend omdat er een buitenspelsituatie aan voorafging - kopte Kai Fens bij de verste paal 1-0 binnen. Daarna maakte Lisse echter vlot duidelijk dat Capelle dit seizoen op sportpark ’t Slotje wel degelijk een te nemen horde is. Niet voor niets zegevierden de groenhemden tot nu toe nog niet in eigen omgeving. De wijze waarop de bezoekers op gelijke hoogte kwamen was evenwel fortuinlijk. Bij een verre ingooi van Niels Buijs kopte Tom Zoontjes de bal achterwaarts met een fraaie boog in de kruising. ,,We trainen er wel op, maar eigenlijk is het de bedoeling dat iemand bij de verste paal kan afronden. Dit zat even mee”, aldus De Ruiter. Na de gelijkmaker had Lisse tot aan de pauze de regie in handen. Het overwicht leidde na een halfuur tot een tweede treffer. Een door Martin van Eeuwijk kort genomen hoekschop belandde via Rik Vermeulen op het hoofd van de instormende Thierry Monteny: 1-2. ,,Ik had last van mijn enkel, maar omdat het in die fase zo lekker liep wilde ik niet opgeven. Mooi dat ik ons zo op voorsprong kon zetten. Niels dook ook naar de bal, maar ik haalde ‘m net voor zijn snufferd weg”, lachte Monteny. Steven Olsthoorn verzuimde vlak voor rust de marge te vergroten. De door Van Eeuwijk in stelling gebrachte spits schoot vrij voor goalie Frank Karreman tegen de paal. Na rust gaf de nog altijd ongeslagen koploper het initiatief uit handen. De allengs meer aandringende thuisclub was een paar keer dichtbij een doelpunt. Zo kopte ex-prof Tim Vincken van dichtbij over en pareerde Lisse-goalie Brian van der Werff  een pegel van Jordao Pattinama. In de slotfase besliste een strafschop de wedstrijd. Niet Zoontjes, die eerder tweemaal vanaf de stip miste, maar Van Eeuwijk ontfermde zich over de wegens een overtreding op Olsthoorn toegekende penalty: 1-3. ,,Wie zich lekker in de wedstrijd voelde zou ‘m nemen,” verklaarde De Ruiter.

Capelle – FC Lisse  1-3 (1-2). 8. Fens 1-0, 17. Zoontjes 1-1, 29. Monteny 1-2, 82. Van Eeuwijk 1-3 (strafschop). Scheidsrechter: Ritmeester. Toeschouwers: 350. Rode kaart ( 2x geel): 90. Fens (Capelle).

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel (85. Valk), Zoontjes, De Goede (80. Stevens), Rauws, Monteny (73. Prijor), Vermeulen, Van Eeuwijk, Olsthoorn, Fokkema.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.