Lisse laat de punten aan Barendrecht

Redactie Leidsch Dagblad
lisse

Het was niet onverdiend, maar nader beschouwd ook weer wel, dat Barendrecht zaterdag zegevierde bij topklasser FC Lisse. Wie zich louter op de cijfers focuste (1-3), zag Barendrecht drie belangrijke punten meenemen.

Wat de overwinning van Barendrecht terecht maakte, was dat de ploeg beter voor de dag kwam dan de thuisclub. Pas toen Lisse met tien man in het veld kwam te staan, na de tweede gele kaart voor verdediger Joey Klare, toonde het zich begeesterd. Op dat moment, met een 0-3 achterstand, was het te laat, hoewel Bas Ent na de 1-3 van Koen Fokkema nog een riante kans op de 2-3 kreeg. Invaller Ent schoot voorlangs.

Als elftal stak Barendrecht zaterdag ook beter in elkaar dan de gastheer, al resulteerde dat niet in een overwicht in het veld, laat staan in veel meer of betere kansen.

De bezoekers kregen twee treffers praktisch cadeau, omdat doelman Mark de Vries zich eerst verslikte in een schot van Peter de Lange, en in de tweede helft in een soort van lob van Ryan Holman. Christian Opschoor had met een fraai en onhoudbaar schot de score na 24 minuten geopend.

Barendrecht, vechtend tegen degradatie, kon de punten heel goed gebruiken. Voor Lisse was het de derde nederlaag op rij na de winterstop.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.