Slechte start Jonkerspark

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Hoofdklasser Jonkerspark is slecht begonnen aan de nieuwe competitie. De tennisploeg uit Noordwijkerhout ging met 7-1 onderuit in Heerhugowaard.

,,Dat is één van de betere teams in deze competitie’’, sprak trainer Jaap Plugge ter relativering. ,,Zij hebben meer ervaring, oud-eredivisiespelers. Het viel steeds net hun kant op.’’

Zijn ploeg raakte door het vertrek van Kimberley van Rijn en Fabian van der Lans veel klasse kwijt. Daar staan aanwinsten tegenover, maar zij moeten nog acclimatiseren.

,,De les van deze wedstrijd is dat we keihard moeten werken om het basisniveau van onze ploeg te verhogen’’, oordeelde Plugge. ,,Heerhugowaard heeft ingespeelde dubbel- en mixkoppels. Wij nog niet.’’

Eén van die versterkingen, voormalig toptalent Xander Spong, zorgde voor het enige punt van Jonkerspark. Hij was te sterk voor talent Adriaan de Jager. Spong kwam in de eerste set een snelle 3-0 achterstand te boven (6-3) en won de tweede set met 6-2. ,,Xander kan dit niveau makkelijk aan’’, constateerde zijn coach tevreden.

Met Floris Herrema won Spong in het dubbel nog de eerste set met 6-4. Dat hoge niveau werd niet vastgehouden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.