Leiderdorpse scouting bouwt pont

Leiderdorpse scouting bouwt pont
De veerpont in de ’Vadedo-plas’.
© Foto PR
Leiderdorp

Scoutinggroep Van der Does Liethorp in Leiderdorp neemt zaterdag zijn eigen, zelfgebouwde veerpont in gebruik. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse open dag.

Sinds de herinrichting van de Munnikkenpolder tot recreatiegebied heeft Vadedo - zoals de scoutingvereniging afgekort heet - daar zijn eigen speeleiland in zijn eigen plas. Maar vooral de jongste scouts kunnen daar niet zelf veilig komen met een lelievlet of een sleper.

Gelukkig is Bas Crama, een van de leden van Vadedo, scheepsbouwkundige. Hij ontwierp een kettingpont, sponsors en fondsen betaalden hem, leden en ouders bouwden het vaartuig ,,Gezellig met z’n allen plankjes schroeven’’, zegt voorzitter Gerbert van Aken.

De pont heet Onverveerd. Dat past bij de namen van de lelievletten en de slepers van de scoutinggroep. Die dragen namen als Onverschrokken, Onvervalst en Onverhoopt.

Leden van Vadedo en bezoekers van de open dag kunnen zaterdag voor het eerst de pont gebruiken om op het eilandje te komen. Daar zijn allerlei spelletjes te doen voor de kinderen.

De open dag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. De scoutinggroep is gevestigd aan de Boomgaardlaan 24 in Leiderdorp.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie