Olympisch roeikampioene Paulis naar herkansing

Ilse Paulis (L) met haar voormalig roepartner Maaike Head.

Ilse Paulis (L) met haar voormalig roepartner Maaike Head.© Archieffoto ANP

ANP
RACICE

Olympisch kampioene Ilse Paulis en haar nieuwe roeipartner Marieke Keijser zijn bij de EK in Racice aangewezen op de herkansing. De Leiderdorpse kwam met Keijser vrijdag in de voorronde van de lichte dubbeltwee net tekort in de strijd om directe kwalificatie voor de finale.

Het Italiaanse koppel Valentina Rodini/Federica Cesarini was iets sneller: 7.09,00 tegen 7.09,86. Met een plek bij de eerste twee in de herkansingsrace kunnen Paulis en Keijser zich zaterdag alsnog plaatsen voor de finale.

De vrouwen dubbelvier, met Olivia van Rooijen, Inge Janssen, Sophie Souwer en Nicole Beukers aan boord, plaatsten zich met winst in de serie direct voor de finale op zondag. Janssen en Beukers wonnen vorig jaar in deze discipline olympisch zilver in Rio.

De mannen acht eindigde als derde in de serie en vaart zaterdag de herkansing. De vrouwen acht werkte bij een gebrek aan inschrijvingen (vijf) alleen een testrace af. Zondag is de strijd om de medailles.

Lisa Scheenaard en Marloes Oldenburg kwalificeerden zich met een overtuigende zege in de voorronde rechtstreeks voor de finale in de dubbeltwee.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.