Gezocht: regionale medestrijders tegen ebola

Joseph Seh. Archieffoto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

Het in Leiden gevestigde Centre for Collective Learning and Action (CCLA) roept iedere regionale onderneming, organisatie, instantie en club op om samen te strijden tegen ebola.

Het gaat er niet alléén om geld in te zamelen voor de getroffen gebieden, stelt Joseph Seh van CCLA. Hij hoopt dat er een breedgedragen campagne van de grond komt die ook de maatschappelijke gevolgen blootlegt van zowel het virus als de gebrekkige gezondheidszorgsystemen in sub-Sahara-Afrika. De ziekte ontwricht de hele samenleving, stelt CCLA. Bijzondere aandacht vraagt Seh voor (het gebrek aan) de toegang tot goed onderwijs voor kinderen in de getroffen gebieden.

Seh wil 15 december starten met een maand vol activiteiten. Dat kan van alles zijn, zoals inzamelacties, werkconferenties, workshops en leuke activiteiten. Hij hoopt na die maand minsten 100.000 euro bij elkaar te hebben om over te maken aan organisaties die in de door ebola getroffen gebieden actief zijn.

Wie wil meedoen aan de actiemaand, kan zich melden per e-mail (j.seh@ccola.cc) of per telefoon (071-5141111, 06-28686492). Bij voorkeur vóór 13 december.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.