Het komt op de laatste zaterdag aan voor waterpoloërs Katwijk

Wim Siera
Katwijk

De mannen van Katwijk houden het spannend. Met een punt voorsprong op de nummer elf in de eerste klasse AquaNovio ’94 bindt het zaterdag de strijd aan met BZ&PC dat ook niet veilig is.

Zaterdag verliep voor de zeekanters desastreus. HZ&PC was in Heerenveen was met 17-5 te sterk. ,,Na een 3-0 achterstand gaven de we de moed al op’’, baalde Bas Willemse.

LZ 1886 blameerde zich met een nederlaag tegen laagvlieger Arethusa. De tweedeklasser verloor in Oss met 9-7. LZ begon nog wel goed (2-1 voorsprong aan het einde van de eerste periode), maar naarmate de wedstrijd vorderde, verzandde het aanvalspel in hopeloos individualistisch geklungel. Een 8-5 achterstand kon niet meer worden goedgemaakt.

Alkemade won zaterdag in De Tweesprong met 13-9 van HZ/Zian. De derdeklasser nam halverwege een 8-4 voorsprong en die marge kwam niet meer in gevaar.

Alkemade grijpt ondanks de zege wel naast de titel. Lijstaanvoerder De Vliet dat tot tweemaal toe verloor van Alkemade, kwam met de schrik vrij tegen Sassenheim dat in de slotfase een 8-7 voorsprong weggaf. De Vliet won met 9-8 en promoveert. Het tweede team van De Zijl kroonde zich voor de vierde maal op rij tot kampioen van de reserve hoofdklasse. De ploeg van trainer Jacob Spijker won met 9-6 van BZC.

De vrouwen van Katwijk liepen het kampioenschap mis. Lijstaanvoerder VZV dat vijf punten voorsprong had, won en blijft daardoor buiten bereik. Alex Sieval eindigt in zijn debuutjaar als trainer met zijn team op een prima tweede plaats.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.