Omwonenden Brittenstein weer boos op Rijnhart

Redactie Leidsch Dagblad
Leiderdorp

Niet voor het eerst is de klankbordgroep van bewoners die meepraat over de nieuwbouwplannen voor Brittenstein boos op corporatie Rijnhart Wonen. De groep vindt dat Rijnhart ’niet bereid is tot enige concessie’ en beklaagt zich daarover bij de gemeenteraad.

De corporatie wilde op de kale vlakte die is ontstaan door de sloop van de 24 ouderenwoningen twee flats van vijf verdiepingen bouwen, samen goed voor zestig appartementen. Toen de bewoners in de klankbordgroep daar niet enthousiast over waren, haalde Rijnhart van de ene flat een verdieping af, maar deed die er op de andere weer bij. ,,Dat is voor de buurt absoluut onacceptabel’’, schrijft de groep in een brief aan de gemeenteraad.

Het plan van Rijnhart past wel in de ’kaders en randvoorwaarden’ die de gemeente voor Brittenstein heeft opgesteld. De klankbordgroep is bang dat ’Rijnhart Wonen en de gemeente er in een onderonsje samen proberen uit te komen, waarbij de omwonenden buitenspel worden gezet’. Een woordvoerder van Rijnhart noemt die suggestie ’ver bezijden de werkelijkheid’. ,,We zijn nog in overleg.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.