Groen licht voor groener Morspark

Loman Leefmans
Leiden

De wandelroute met de naam Morslint wordt definitief aangelegd en het Morspark krijgt meer groen. De gemeente Leiden heeft er toestemming voor gegeven en medewerking toegezegd aan het project in de wijk Morskwartier.

Het idee om een wandelroute aan te leggen in het gebied tussen Diamantlaan en Agaatlaan dateert uit 2012. Ook stelden de buurtbewoners die het initiatief namen, voor om het bestaande Morspark tussen Topaaslaan en Opaalstraat op te knappen.

Een klein legertje aan zeer uiteenlopende instanties en welzijns- en zorginstanties zegden hun medewerking toe en soms ook een bescheiden bijdrage. Het gaat dan om Portaal, Libertas, 's Heeren Loo, Rivierduinen, Radius, Wijken voor Kunst, architectenbureau Popma en Ter Steege (zie afbeelding) en nu dus ook de gemeente.

Morslint en Morspark moeten 'stimuleren tot spelen, bewegen, verblijven, ontmoeten en genieten', zo staat in een omschrijving van de initiatiefnemers. Het moet ook 'bijdragen aan een betere economische en sociale structuur van de wijk.'

In dat laatste is recent een kink gekomen door de mededeling van het stadsbestuur dat er een opvangcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers komt aan het Maansteenpad.

Dat ligt zowel aan het Morspark als het -lint. Aan het groenproject wordt later dit jaar begonnen en het duurt naar verwachting anderhalf jaar voordat het af is.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.