Grote snoeibeurt bij Aarwoude

Grote snoeibeurt bij Aarwoude© ANP

Redacteur Rijn en Veen
kaag en braassem

Een huurverhoging van vier tot 6,5 procent, minder geld voor onderhoud en nieuwbouw en hetzelfde werk doen met minder mensen. Het Woonakkoord hakt erin bij Woondiensten Aarwoude in Woubrugge.

De woningcorporaties moeten gezamenlijk 1,7 miljard aan ’verhuurderheffing’ ophoesten. ,,Voor ons betekent dat een extra kostenpost van ruim 1,8 miljoen per jaar. We hebben daarom pijnlijke maatregelen moeten nemen’’, zegt directeur-bestuurder Rogier van der Laan.

,,Sinds 1 juli is de huur  verhoogd en één op de drie bouwplannen moet worden geschrapt. Verder moet hetzelfde werk met minder mensen worden gedaan.''

Omdat er volgens het Rijk geen behoefte is aan meer verzorgingsplaatsen voor ouderen, zijn de plannen voor de woon-zorgcomplexen in Ter Aar en Leimuiden van de baan. ,,Jammer, want daar is in deze regio juist veel behoefte aan. Ouderen zijn aangewezen op verouderde, grote complexen in andere gemeenten. Ver weg van hun familie.’’ Zorgcentrum Hussonshoek in Woubrugge vindt wel doorgang. De start van de bouw staat eind 2013 gepland.

Ook bij Alkemade Wonen in Roelofarendsveen is ook de inkomensafhankelijke huurverhoging doorgevoerd. ,,Als we meer lasten krijgen, zal dat ongetwijfeld nieuwe bouwplannen raken’’, laat woordvoerder Karin Kasteleijn weten.

,,Maar voorlopig gaan we eind augustus van start met de bouw van Noorderstaete, een complex met 29 huurwoningen in Roelofarendsveen. De bouw van Hertogsstaete in Rijpwetering begint waarschijnlijk dit najaar.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.