Leidse studente overleden in India

© Archieffoto EPA

Leiden/Chennai

Een 24-jarige Nederlandse vrouw is dood aangetroffen in haar hotelkamer in de Indiase metropool Chennai, beter bekend als Madras.

Het zou gaan om Linda Heijker. Ze zou zijn verbonden aan het Institute for Area Studies van de Universiteit Leiden.

De vrouw is donderdag door personeel van het hotel in de wijk Thyagaraya Nagar gevonden, meldden Indiase media. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt op de hoogte te zijn gebracht van het overlijden van de vrouw.

De politie in Madras doet onderzoek naar het overlijden van de vrouw. Buitenlandse Zaken heeft contact met de plaatselijke autoriteiten en met de familie.

Volgens India Today had Heijker op maandag ingecheckt als journalist. Toen ze donderdag niet volgens afspraak had uitgecheckt is hotelpersoneel de kamer binnengegaan. Daar werd de vrouw dood aangetroffen.

Ze zou onder mysterieuze omstandigheden om het leven zijn gekomen. Naast het lichaam zouden agenten een poederachtige substantie hebben aangetroffen. Autopsie moet duidelijkheid verschaffen over de doodsoorzaak. Het lichaam van de vrouw is volgens India Today overgebracht naar het Rajiv Gandhi Government General Hospital.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.