Leiden probeert stenen uit voor pleintjes

Stratnemakers legden op de Hogewoerd, ter hoogte van de Sint Jorissteeg, in een proefvak vier soorten natuursteen, met verschillende soorten voegen.

Stratnemakers legden op de Hogewoerd, ter hoogte van de Sint Jorissteeg, in een proefvak vier soorten natuursteen, met verschillende soorten voegen.© Foto Taco van der Eb

Leiden

Tussen het vrijdagse uitgaanspubliek waren ’s avonds en ’s nachts op de hoek van de Sint Jorissteeg en de Hogewoerd stratenmakers hard aan het werk.

Ze legden er in een proefvak vier soorten natuursteen, met verschillende soorten voegen. De komende maanden gaat de gemeente kijken welke van de stenen het meest geschikt zijn om te gebruiken bij het opknappen van de pleintjes aan de Sint Jorissteeg en bij de kruising van de Haarlemmerstraat met de Pelikaanstraat. Daarbij wordt niet alleen gekeken of de stenen er mooi uitzien, maar ook of de stenen wel stroef genoeg zijn voor voetgangers.

De proefvakken blijven liggen tot de Hooigracht, die deel uitmaakt van de centrumroute, opnieuw wordt ingericht. Dat gebeurt vermoedelijk volgend jaar. Ook op het asfalt van de Hogewoerd deden de stratenmakers een proef. Zij legden daar van straatstenen een ’fietspadsymbool’, om te kijken of dat een geschikt materiaal is om de geschilderde, witte symbolen te vervangen die nu aangeven dat de Hogewoerd een fietspad is.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.