Premium

Groentijd ’uitdaging’ op Minerva

Honderden eerstejaars waren gisteravond naar het voorzitterdebat van de EL CID-commissie gekomen om te horen wat zij van de kennismakingstijd mogen verwachten.
© Foto Leidsch Dagblad
Leiden

,,Laten we eerlijk zijn.’’ Praeses Lucia Aerden van de Leidse studentenvereniging Minerva draaide gisteravond in de Hooglandse Kerk niet om de hete brij heen. Volgens haar hebben alle verenigingen en de structuren daarbinnen ’iets van een ontgroeninkje’, zei ze in het El Cid-voorzittersdebat van de Leidse studentenverenigingen. ,,Bij Minerva is dat de kennismakingstijd.’’ Ze riep de honderden eerstejaars die naar het debat waren gekomen, op om zich daardoor niet te laten afschrikken. Ontgroening is in haar ogen vooral een ’megaspannende uitdaging’. ,,Ga die uitdaging aan. Het is het dubbel en dwars waard.’’

Met de affaires rondom de Groningse corporale studentenvereniging Vindicat en de misdragingen van het Quintusdispuut Sjap Eisjedies in Leiden vers in het geheugen, ligt alles wat de studentenverenigingen de komende maanden ondernemen, onder een maatschappelijk vergrootglas.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.