FC Rijnvogels laat het flink afweten

Patrick Moeke
Huizen

Als de emotie ‘balen’ een vak op school zou zijn, dan had Jaap van Duijn zaterdagmiddag in Huizen zonder twijfel een 10 gekregen. De speler van FC Rijnvogels zat er letterlijk verslagen bij na het met 4-1 verloren duel tegen de plaatselijke SV. Nul punten, een negatief doelsaldo van acht treffers en een laatste plaats op de ranglijst geven niet alleen Van Duijn, maar alle spelers van Rijnvogels reden tot zorg.

,,Het is een schande wat we hier vanmiddag hebben gedaan”, reageert Van Duijn kort na afloop van het duel. ,,We moeten ons doodschamen. Op deze manier verliezen van, met alle respect, een ploeg als Huizen, dat kan echt niet.”

En dat terwijl Rijnvogels nog zo opportunistisch begon. Het eerste kwartier speelde het spel zich vooral af op de helft van Huizen. Het leidde niet tot grote kansen, maar de bedoeling van de Katwijkers was duidelijk. Totdat Guido de Graaf opeens opdook voor het doel van Peter Messemaker. De spits kreeg de bal vanaf de zijkant aangespeeld en kon eenvoudig inkoppen: 1-0.

Na de openingstreffer leek er iets geknakt te zijn bij de spelers van Rijnvogels. Zo opportunistisch als het spel in de beginfase was, zo afwachtend was het daarna. Huizen, gesterkt door het eigen publiek, rook bloed en maakte er nog voor de drinkpauze 2-0 van.

Even leek het erop dat Rijnvogels zich weer op had kunnen laden, want vlak nadat Arno Dijkstra z’n bidon had weggegooid, scoorde hij de 2-1. Het was de eerste kans voor de spits die deze week in de beker ook al trefzeker was, en daarom tegen Huizen zijn debuut als basisspeler in de derde divisie mocht maken. Helaas voor hem en Rijnvogels bleek zijn treffer niets waard. Een minuut na de goal van Dijkstra maakte Siemen Eijkemans er 3-1 van. Een treffer die de ploeg van Hein van Heek niet meer te boven kwam. In het restant van het duel zorgde Romano van der Stoep tot twee keer toe nog voor het meeste gevaar, maar zijn pogingen troffen het doel niet. Zakaria El Biyar deed dat wel. Hij kreeg de bal een paar minuten voor tijd op het middenveld aangespeeld, kon zomaar doorlopen en schoot raak. De makke verdedigers van Rijnvogels deden niets om de behendige aanvaller het scoren te beletten.

Trainer van Heek liep zich vanaf de zijlijn op te vreten over het spel dat zijn spelers lieten zien. ,,De meest simpele dingen gingen mis”, zo zei hij na afloop. ,,Vorig jaar kwamen we daar misschien nog mee weg, in de derde divisie kan dat niet meer. Als spelers zich niet aan de afspraken houden, dan wordt het heel lastig. Daar kan je niet tegenop trainen. Als coach kan ik daar behoorlijk gek van woorden. Gelukkig zijn we deze week voor het eerst dit seizoen doordeweeks vrij van bekerwedstrijden. Dat geeft ons de tijd om deze wedstrijd grondig te bespreken. Dat is nodig ook, want er is nog een hoop werk aan de winkel.”

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Zandbergen, Spierdijk (81. De Vries), Van der Horst (46. Kaya), Wijmer, Van der Breggen, Havenaar (68. Van Veen), Van der Stoep, Dijkstra, Van Duijn.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.