’Kringloopwinkel moet pand krijgen’

Lisa van der Linden
Voorschoten

Erik Maassen, fractievoorzitter van de Voorschotense SP, onderneemt een laatste poging om de kringloopwinkel aan de Dobbeweg 15 te redden. ,,Het is niet alleen een onderneming, maar ook een werkgever, en ze zorgen bovendien voor een vermindering van grofvuil’’, zegt hij.

Maassen wil donderdag tijdens de commissievergadering vragen stellen over de toekomst van de tweedehands winkel, die 30 april moet sluiten. De huur loopt af en er is geen alternatieve ruimte. ,,Ga nu alles op alles zetten voor een tijdelijk pand’’, luidt de noodkreet die hij aan de gemeente wil overbrengen. Maassen vindt het belachelijk dat alle spullen bij het grofvuil terecht komen als er geen nieuw onderkomen wordt gevonden.

Combinatie

Het gemeentebestuur presenteerde twee weken geleden een plan voor een plaatselijk milieupark, want Voorschotenaren moeten nu naar Wassenaar met hun grofvuil. Maassen ziet dat wel zitten, maar dan in combinatie met de kringloopwinkel. ,,Dan kan er ter plekke worden gekeken of spullen geschikt zijn voor de kringloopwinkel of toch echt naar het grofvuil moeten.’’ In dat geval is de kans groter dat keukengerei, speelgoed, meubels, boeken en kleding alsnog een nieuw leven krijgen.

Perspectief

Volgens Maassen is het belangrijk dat de lokale kringloopwinkel wordt geholpen. Een tijdelijke opslagruimte voor de huidige spullen en artikelen is voorlopig genoeg, maar dan wel met het perspectief dat ze op termijn weer worden verkocht. De SP’er begrijpt niet dat de gemeente eerder weigerde te helpen. ,,De kringloop moet blijven bestaan.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.