Foreholte geeft Bentelo oorwassing

Welmoed de Lang
Handbal

Eerstedivisionist Foreholte begon niet eens geweldig aan het duel tegen Bentelo, maar maakte dat voor het thuispubliek na rust meer dan goed: 32-14.

,,We doen er in verband met de periodetitel alles aan om zo veel mogelijk te scoren. Maar in de eerste helft waren we nog veel te slordig. Het was slap en ongeconcentreerd. In de rust ben ik ook echt boos geworden”, aldus trainer Ricardo Clarijs. Zijn formatie ging tegen de nummer drie van onderen met 13-8 de rust in. De uitval werkte, want vervolgens bouwde de thuisclub de voorsprong rap uit naar 20-10 en vervolgens naar 26-11. Dana Vincenten (9), Wendy Smits (6) en Kim Schuurbiers (5) waren de topscorers voor de nummer vijf.

Hoofdklasser ROAC is nog altijd bezig aan een prima fase en boekte nu een belangrijke 27-24 zege op degradatieconcurrent DWS. ,,En we zijn nog niet klaar”, aldus trainer Kees Parmentier.

De nummer tien speelde in een hoog tempo en liep daarmee snel uit (9-4). De nummer acht kwam wel wat terug, maar drie treffers van de 19-jarige Shila Bakker (van 18-17 naar 21-17) zorgde voor een onoverbrugbare voorsprong.

Hekkensluiter Saturnus was niet opgewassen tegen nummer drie HMC en kreeg met 16-35 op de broek. ,,Een dik verdiende overwinning voor HMC”, aldus trainer Erwin van der Meulen, wiens team voor rust matig presteerde (10-19 ruststand). Na de pauze volgde nog wel een Leidse opleving, maar daar bleef het dan ook bij.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.