Sebastiaan van Deursen wint publieksprijs

Laura Heerlien
Leiden

De winnaars van het Leidsch Dagblad Pennetje werden woensdagmiddag in het zonnetje gezet in de raadzaal van het Leidse stadhuis. Ze wonnen onder andere een T-shirt met hun eigen verhaal erop gedrukt en een mooie pen.

De jury was bijzonder tevreden over de inzendingen van Sebastiaan van Deursen uit Voorschoten, Finn Temmink uit Leiden, Laura Plugge uit Leiden, Thijmen Meekes uit Leiden, Finn Helder uit Leiden, Liesbeth Geerlings uit Noordwijkerhout, Sophie Bout uit Alphen aan den Rijn en Deirdre van Gils uit Alphen aan den Rijn. Alle acht de winnaars wisten het thema kinderrechten op hun eigen wijze, maar stuk voor stuk heel mooi, te verwoorden.

Sebastiaan van Deursen werd bovendien uitgeroepen tot publiekswinnaar van het Leidsch Dagblad Pennetje. Hij kreeg met zijn verhaal over Dembe, een jongen die niet naar school kan, maar moet werken, de meeste stemmen op internet binnen.

Sebastiaan mag zijn verhaal voorlezen tijdens de uitreiking van de Leidse jeugdlintjes in het Kinderrechtenhuis, op 21 november.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.