Driessen: We waren dapper

Patrick Moeke
Katwijk

Niet alleen voor de basketbalsters op het veld, ook voor coach Rick Driessen was het treffen met Landslake Lions een zeer intense wedstrijd. De oefenmeester had na afloop even een momentje nodig om tot rust te komen. De trainer had genoten van zijn team, maar zag ook dat er nog het een en ander beter kon.

,,Ik denk dat iedereen die hier vanavond was, ongeacht de voorkeur voor een bepaald team, een fantastische wedstrijd heeft gezien”, zei de coach. ,,We hebben er keihard voor gestreden met een klinkende overwinning als resultaat. Daar kan ik alleen maar heel gelukkig mee zijn.”

De ploeg uit Landsmeer had de wedstrijd twee periodes lang onder controle. Er was een aantal time-outs van Driessen voor nodig om zijn team op scherp te krijgen. ,,Voor een coach is het heel frustrerend als er afspraken niet worden nagekomen. Dat was in de eerste fase van de wedstrijd het geval. Misschien dat het kwam door de sfeer, maar we begonnen niet goed. Het valt de meiden te prijzen dat ze de wedstrijd alsnog hebben kunnen kantelen.”

Anders dan Grasshoppers beschikt Lions over een aantal internationals. ,,Niet de grote namen, maar het beste team heeft vandaag gewonnen. We hebben heel dapper gespeeld. Als we er met z’n allen vol voor gaan dan zijn we tot heel veel in staat. Maar we mogen niet verzwakken en moeten voor elkaar door het vuur blijven gaan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.