Quick Boys neemt revanche op FC Rijnvogels [video]

‘Quick Boyzer’ Jesse Driebergen, tweemaal trefzeker, houdt Pieter van der Breggen (FC Rijnvogels) van zich af.

‘Quick Boyzer’ Jesse Driebergen, tweemaal trefzeker, houdt Pieter van der Breggen (FC Rijnvogels) van zich af.© Foto Orange Pictures/Hans van Duijn

Haniff Harharah
Katwijk

In de derde divisie heeft Quick Boys met gemak gewonnen van FC Rijnvogels. De dorpsderby eindigde zaterdag op een volgepakte Kooltuin in 0-3. Daarmee revancheerde de formatie van Jan Zoutman zich voor de nederlaag eerder dit seizoen op Nieuw Zuid (1-2) en heeft Quick Boys en passant de negende plaats overgenomen van Harkemase Boys.

Quick Boys had geen kind aan de tandeloze thuisploeg. Al na iets meer dan een kwartier werd het overwicht van de blauw-witte bezoekers beloond met een doelpunt van Jesse Driebergen.

De aanvallende middenvelder van Quick Boys werd na een vloeiende aanval op maat bediend door linksback Joey Ravensbergen.

Vlak daarna kreeg FC Rijnvogels een tweede tegenvaller te verwerken. Jaap van Duijn, in oktober nog matchwinnaar in de eerste onderlinge ontmoeting, liet zich provoceren door Delano à Cohen en spuugde de Quick Boys-captain in zijn gezicht.

Het gebeurde voor de neus van scheidsrechter Frank de Winter, die Van Duijn resoluut een rode kaart gaf.

Met een man meer kwam Quick Boys geen moment meer in gevaar. Het bouwde de voorsprong niet lang na rust uit. Driebergen had ook zijn tweede treffer voor het intikken, ditmaal uit een hoekschop.

Vijf minuten voor tijd besliste invaller Kenneth Misa-Danso het duel definitief. Hij bezegelde zo het lot van FC Rijnvogels, dat een is plek gezakt en inmiddels zestiende staat.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.