Leidse studentenverenigingen nog veiliger

Liza Janson
Leiden

Veiligheid voorop. Dat is de boodschap die de verschillende Leidse studentenverenigingen samen met de gemeente, de universiteit, politie en brandweer willen uitdragen met het tekenen van een nieuw convenant. Woensdag werd het getekend op de sociëteit van NSL aan de Oude Singel.

Zo’n convenant was er in 2013 ook al gesloten, maar is vernieuwd op initiatief van de Plaatselijke Kamer van Verengingen Leiden (PKvV), die de belangen van de studentenverenigingen behartigt. „Wij vinden het als overkoepelend orgaan belangrijk dat de sociëteiten veilig zijn, maar ook dat de verantwoordelijke besturen weten hoe ze het pand veilig kunnen gebruiken”, zegt Maaike van Vliet van de PKvV. „Met dit convenant hebben we een goede samenwerking afgesproken.”

Zij vervolgt: „Er is onder meer afgesproken dat de verenigingen gratis BHV-cursussen en brandmeldinstallatie-cursussen krijgen aangeboden. Ook vindt er elk halfjaar overleg plaats tussen alle betrokken partijen. Maar de twee studentenroeiverenigingen spreken bijvoorbeeld ook via dit convenant af hoe er gereageerd wordt als bijvoorbeeld een boot omslaat.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.