Katwijk terug aan kop na 6-3 tegen Noordwijk

© Archieffoto

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

Katwijk heeft de koppositie in de topklasse heroverd door in een meer dan enerverende derby af te rekenen met Noordwijk (6-3). Met negen spelers hield Noordwijk lang uitzicht op een gelijkspel, maar in de slotfase scoorde Katwijk driemaal in zes minuten.

Noordwijk kwam aanvankelijk niet onder de druk van Katwijk uit, dat via Donny van Oijen vroeg op 1-0 kwam. Uit een indraaiende vrije trap kopte Mike Dam na een goed half uur de gelijkmaker binnen. Jerghinhio Sahadewsing, in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Joost Leonard, bracht Katwijk met een schitterende vrije trap op 2-1. Even later was het alweer gelijk toen Kees 'Pier' Tol een strafschop miste, maar uit de rebound wel raak schoot.

Verdediger Kai van Hese van Noordwijk kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart. Toch kwam Noordwijk kort na de pauze op 2-3. Tol strafte verdedigend geschutter af. Het duurde lang voordat Katwijk zich herpakte. Bij een uitbraak werd Jongeneelen gevloerd door Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine, die kon inrukken. Jos Jansen benutte de penalty. Lang bleef het sterk verdedigende negental van Noordwijk overeind. In de 84ste brak Marcel Huisman de ban voor Katwijk (4-3), dat er daarna via Ivo Rottiné en Van Oijen nog een klinkende uitslag van maakte.

Lees een uitgebreid verslag in het Leidsch Dagblad van maandag 4 februari.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.