Opnieuw tegenslag voor wielrenner Olivier

Opnieuw tegenslag voor wielrenner Olivier
Oegstgeest

Daan Olivier heeft een voet en een enkel gebroken. De wielrenner van Team LottoNL-Jumbo kwam ten val tijdens een trainingsritje in het Amerikaanse Boulder, waar hij zich voorbereidde op de Ronde van Californië.

Olivier was net weer fit. In januari nog brak hij zijn rechterknie tijdens de Tour Down Under. ,,Ik voelde me weer sterk worden en had al goed getraind in Boulder", zei de coureur uit Oegstgeest. ,,Alles ging net lekker. Het is tot nu toe een rotjaar voor me, al denk ik dat ik nu sneller herstel dan met mijn knie."

De 25-jarige Olivier was aan het fietsen met zijn ploeggenoot Sepp Kuss toen hij onderuit ging. ,,In een bocht naar links lagen veel stenen. Ik zat bij Sepp in het wiel en toen raakte ik een steen. Sepp heeft me ontzettend goed geholpen. We zaten in de 'middle of nowhere'. Ik heb geprobeerd door te fietsen, maar na twee kilometer werd de pijn zo erg dat ik niet verder kon. Gelukkig waren we toen bij een grote weg en stopte bijna iedere auto om hulp aan te bieden. Ik verloor vrij veel bloed. Toen hebben mensen me overtuigd om daarom een ambulance te laten komen.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal