Renovatie De Stal zo goed als voltooid

Wilfred Simons
Leiden

De renovatie van grand café De Stal op het Leidse Bio Science Park nadert zijn voltooiing. Dezer dagen leggen conservatoren van het Boerhaave Museum de laatste hand aan de inrichting van de tentoonstelling ’Cabinets of Wonder’, met bijzondere objecten uit de geschiedenis van de medische wetenschap.

De Stal, sinds 2002 het onderkomen van de genetisch gemanipuleerde Stier Herman (1990-2004), werd na diens dood ingericht tot grand café en vergaderruimte van de Leiden Bio Science Park Foundation, de vereniging van ondernemers in het park. Begin dit jaar ging het dicht voor renovatie.

Behalve een etalage van medische ontdekkingen heeft het nieuwe interieur een ’Wall of Fame’ met foto’s van belangrijke Leidse medici en biotechnologen en een ’biotech leestafel’, waarop te zien is wat de biotechnologie de afgelopen decennia heeft gebracht.

Het grand café, dat 29 september officieel wordt heropend, wordt geleid door personeel van DZB Leiden. Dertien mensen verzorgen er koffie, lunch en borrels. Op termijn moet het aantal personeelsleden groeien naar 35.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.