Ontmanteling Fasson is begonnen

Sloop van Fasson Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk is begonnen

Sloop van Fasson Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk is begonnen© Foto Hielco Kuipers

Erna Straatsma
Hazerswoude-Rijndijk

De ontmanteling van de voormalige Avery Dennison-fabriek aan de Rijndijk in Hazerswoude is deze week begonnen.

,,Er zit een kleine hoeveelheid asbest in het gebouw dat we eerst door een gespecialiseerd bedrijf laten verwijderen’’, zegt Henk Robbertsen, projectontwikkelaar van Wilma Wonen. ,,Daarna gaan we het gebouw slopen.’’ Aan de achterkant van het complex is de sloop al goed te zien.

De vroegere fabriek in etiketten en verpakkingsmaterialen maakt plaats voor honderd koophuizen. Wilma Wonen bouwt dit project volgend jaar, na een grondige bodemsanering van het 24.000 vierkante meter grote terrein.

Fasson Nederland bouwde de fabriek eind jaren zestig langs de Oude Rijn in het Hazerswoudse buurtschap Groenendijk. In 1990 nam Avery Dennison het bedrijf over. In 1984 verplaatste het Amerikaanse bedrijf de productie naar Duitsland. Door sluiting van de fabriek in Hazerswoude-Rijndijk verloren zo’n 200 werknemers hun baan.

Het wijkcomité Groenendijk is enthousiast over de komst van huizen op de oude industrielocatie. ,,We zijn nog wel in gesprek met Wilma Wonen en de gemeente over mogelijke consequenties die de nieuwbouw heeft voor ons buurthuis Pleyn ’68’’, zegt wijkcomitévoorzitter Jan Wesselingh. ,,We willen uiteraard niet dat de nieuwe woningen leiden tot klachten of overlast als gevolg van de activiteiten in ons buurthuis.’’

Wilma Wonen begint waarschijnlijk in december van dit jaar met de verkoop van de huizen. Vijftien huizen zijn sociale koopwoningen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.