De Wonderdokter komt naar Noordwijk

De opera ’Le Docteur Miracle’ was eerder te zien bij Museum Van Loon in Amsterdam.© Foto Ronald Knapp

Theo de With
Noordwijk

De komische opera ’Le Docteur Miracle’ van Bizet is komend weekeinde twee keer te zien in Noordwijk. Deze optredens zijn onderdeel van Opera aan Zee.

Dit festival is tegenwoordig over een langere periode uitgesmeerd. In augustus volgen meer opera’s. ’Le Docteur Miracle’ is zaterdag 16 juni te zien als onderdeel van een operadiner, maar dat is inmiddels uitverkocht. Er is een tweede voorstelling op zondag 17 juni om 15.30 uur in de festivaltent van het schildersfestival aan de Koningin Astrid Boulevard. De entree bedraagt 10 euro en kaarten kunnen alleen ter plekke worden gekocht.

Bizets opera ’Le Docteur Miracle’ is door Jeroen Sarphati in het Nederlands vertaald. In zijn bewerking haalt hij de opera naar het heden. Zijn versie ging vorig jaar tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in première in de tuin van Museum van Loon. In Noordwijk wordt de opera opgevoerd door vier zangers: Laetitia Gerards, Esther Kuiper, Marcel Reijans en Willem de Vries. Jeroen Sarphati zorgt zelf voor de begeleiding op de vleugel.

De volgende opera’s staan op 25 en 26 augustus op het programma.

Meer informatie: www.operaaanzee.nl

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.