OM: Geen wapencontract Tristan

OM: Geen wapencontract Tristan. Archieffoto© ANP

Ron Amesz
alphen aan den rijn

Het Openbaar Ministerie ontkent dat de politie een contract heeft ondertekend waarin staat dat  Tristan van der Vlis, de dader van het bloedbad in de Alphense Ridderhof, zijn wapens in zou leveren als hij zich depressief zou voelen.

Dat laat het OM weten naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

,,Er is wel een briefje dat  ouders en Tristan hebben aangeduid als een contract. Daar staat letterlijk in: ‘Als het slecht gaat, zeg ik dat tegen papa’. Maar over wapens wordt niets vermeld en de politie heeft dat briefje zeker niet ondertekend. Het gaat om een afspraak tussen ouders en hun zoon’’, aldus een woordvoerder.

Jurist Orlando Kadir heeft een andere lezing en zegt zeker te weten dat de politie afwist van die afspraak. ,,Tristan zou braaf zijn wapens inleveren als hij zich niet goed zou voelen’’, aldus de jurist over de inhoud van het ‘contract’. Kadir zegt dat de politie de brief heeft ondertekend, al heeft hij het stuk papier niet in handen of zelf gezien. ,,Ik weet van dat briefje omdat ik vertrouwelijke stukken heb ingezien. Over de inhoud mag ik niet met iedereen praten. Maar ik wil nu gewoon dat briefje zien en weten of het om een post it gaat of iets anders. De veertig slachtoffers en nabestaanden die ik vertegenwoordig, hebben daar recht op.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.