Katwijk viert feest na ’fantastisch’ sezioen

Nick Verwoerd
Katwijk

Ter gelegenheid van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen organiseerde Katwijk zaterdag een aantal festiviteiten. De ontmoeting van de hoofdmacht met GVVV bleek in dat kader geen dissonant. Na een matige eerste helft rechtte de formatie van coach Dick Schreuder de rug, met een 3-1 zege als resultaat.

De oranjehemden, die bij verlies hun plek op de ranglijst zouden verspelen aan de gasten, handhaafden zich zo keurig op de vierde plaats. ,,Als je ziet met hoeveel blessures we dit seizoen te maken hebben gehad, hebben we het gewoon fantastisch gedaan”, meende Schreuder.

Zijn team, dat het moest stellen zonder Michiel van Dam, Stefan Stam en goalie Mark de Vries, begon tegen de ploeg van trainer John de Wolf moeizaam. De equipe uit Veenendaal, met de naar Katwijk komende spits Frank Tervoert in de gelederen, had in de openingsfase veelal het initiatief. Scoringsmogelijkheden bleven evenwel uit.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde ontstond er meer evenwicht in de strijd. Aantrekkelijk was het schouwspel echter niet. Daarvoor ging er aan beide kanten te vaak iets mis. Dat veranderde aan Katwijks zijde na de pauze, met name nadat Marciano Mengerink was ingevallen. Hij toonde zich voorin het aanspeelpunt, waaraan het voor rust had ontbroken.

De opleving van de thuisclub sorteerde vlot effect. Een fraaie combinatie eindigde via Steven Sanchez Angulo bij Guus van Weerdenburg, die met een droge knal de benedenhoek vond. ,,GVVV is een stugge ploeg, maar na rust ontstond er voor mij veel ruimte om op te komen. En daar kon ik zo van profiteren. Het was mijn eerste goal van het seizoen”, vertelde de linksachter.

Niet veel later meldde Van Weerdenburg zich opnieuw succesvol aan het front. Ditmaal functioneerde hij als aangever van de tweede treffer. Mengerink schampte zijn voorzet, waardoor de bal – \volgens de grensrechter – over de doellijn belandde, voordat een Veenendaalse verdediger kon opruimen. ,,Maar volgens mij heeft-ie echt niet gezeten. Ik stond in een rechte lijn. Met doellijntechnologie had-ie niet geteld”, oordeelde Van Weerdenburg.

Vijf minuten na Mengerinks doelpunt deed GVVV iets terug. Doelman Steven Verstraten tastte mis bij een hoekschop van Caifano Latuparissa, waardoor Martin van Eck simpel raak kon koppen: 2-1. Bennie van Noord wakkerde vervolgens de feeststemming op De Krom weer aan door een vrije trap van Robbert Susan koppend te verzilveren. In die sfeer werd ook de vorige week plotseling vertrokken Donny van Oijen toegezongen. ,,Donny heeft zelf besloten om te vertrekken, maar hij zat na afloop nog gewoon bij ons in de kleedkamer, hoor. Geen probleem”, aldus Schreuder.

Katwijk: Verstraten, Hamdi, Blokland, De Lange (88. Vink), Van Weerdenburg, Van den Ban, Van Noord, Susan, Aalders (53. Mengerink), Sanchez Angulo (88. Plat), De Loor.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.