Bestemmingsplan kantoorvilla's Oude Vaartweg is in orde

Willemijn Sneep
Oegstgeest

Het bestemmingsplan waarmee Oegstgeest de bouw van zes kantoorvilla's mogelijk maakt aan de Oude Vaartweg, nabij de A44, is volledig verklaard en mag doorgaan. Dat oordeelde de Raad van State woensdag, nadat de gemeenteraad een aanvulling had ingediend.

In juni 2013 tekenden omwonenden beroep aan. Zij maakten zich onder andere zorgen over de verkeersbelasting, wateroverlast door demping van sloten en twijfelden aan de noodzaak om nieuwe kantoren te bouwen.

In december 2014 werden de meeste van die bezwaren ongegrond verklaard, maar de Raad van State oordeelde wel dat het plan nog onvolledig was. Er was onvoldoende duidelijk of de behoefte aan kantoren ook opgelost kon worden met bijvoorbeeld herbestemming van bestaande gebouwen.

Gedempt

Ook moest de gemeenteraad nader vastleggen welk water voor de bouw mocht worden gedempt. De gemeenteraad kreeg de opdracht het plan binnen vier maanden te vullen, wat gebeurde in april.

Daarbij werd verwezen naar een rapport uit maart 2015. Aan de behoefte in kantoorruimte kan niet op andere wijze worden voldaan, werd daarin beschreven. Ook werd gemeld dat compenseren van ruimte elders leegstand tegen kan gaan.

De omwonenden lieten weten dat het rapport volgens hen grote leegstaande kantoren en een nabijgelegen bedrijventerrein buiten beschouwing liet. Maar de rechter oordeelde deze week dat de aanvulling voldoende is. Het plan is daarmee in orde.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.