Turkse bakker koopt winkels Ammerlaan

De vestiging van Ammerlaan in Lisserbroek.© Foto Leidsch Dagblad

Roy Hazenoot
Regio

De Turkse bakker Ak-Al uit Leiden heeft de vier overgebleven winkels van Ammerlaan de Bakkers uit Sassenheim overgenomen. Vorige week donderdag zijn de koopcontracten voor de filialen in Roelofarendsveen, Oude Wetering, Hillegom en Lisserbroek getekend.

Het Sassenheimse familiebedrijf had eerder al zeven winkels van de hand gedaan en heeft nu alleen nog de bakkerij in Sassenheim.

„Voor de klanten verandert weinig”, belooft de nieuwe eigenaar Rabi Said. „We houden het zoals de klanten het gewend waren.” Ook wil hij dat de naam van de winkels hetzelfde blijft. „Dat willen we heel graag. Zo voorkom je verwarring, maar we moeten juridisch uitzoeken of we de naam mogen houden.”

Ammerlaan de Bakkers blijft betrokken bij de winkels. Een groot deel van de bevoorrading gaat namelijk via het voormalige moederbedrijf. „Het assortiment blijft dus ook behouden. We gaan het slechts uitbreiden met Turkse broden en baklava”, legt Said uit.

Dit is het gedroomde scenario voor Mitchel en Jarno Ammerlaan. De filialen in de Bollenstreek, Kaag en Braassem en Haarlemmermeer moesten ze verkopen omdat het financieel tegen zat. Met een doorstart vorige maand namen de neven het familiebedrijf van hun ouders over. Het concern legt zich tegenwoordig louter toe op het bevoorraden van winkels en horeca.

Buitenkansje

„Dit is de meest gunstige situatie”, legt Mitchel uit. Het risico bestond dat de nieuwe eigenaar een andere leverancier dan Ammerlaan zou kiezen, maar dat is dus niet gebeurd. „Daarnaast kunnen we elkaar versterken. Said heeft ingangen bij bedrijven die wij niet hebben. We hebben nog niets concreets op papier staan, maar dit is een buitenkansje.”

Voor het personeel van de winkels zijn het spannende tijden. Lang hing een onvermijdelijk ontslag in de lucht, maar Said heeft besloten alle werknemers in ieder geval drie maanden aan te houden, zodat hij ze kan beoordelen. „Ik heb niemand iets beloofd, maar ik wil iedereen een kans geven. Als de omzet stijgt, dan kan hopelijk iedereen blijven.”

Turkse pizza

Voor Lisserbroek heeft Said wat nieuws in petto. „De winkel zal daar tot 21.00 uur open blijven en we gaan er Turkse pizza’s en broodjes döner verkopen.” De andere drie winkels gaan om 17.30 uur dicht en blijven verstoken van de meeste Turkse lekkernijen.

De enige winkel van Rabi Said in Leiden, die in de Sumatrastraat, verandert niet. „Leiden blijft zoals het is: gericht op de Turkse markt”, aldus Said.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.