Gelijkspel RCL met perspectief

Hielke Biemond
Leiderdorp

RCL is er niet in geslaagd om op eigen veld de eerste horde in de tweeluik tegen Spirit winnend af te sluiten (3-3). Toch geeft de eerste confrontatie houvast om er in de return een beter resultaat uit te slepen.

Dat vertrouwen wordt ingegeven door het feit dat de Leiderdorpers volgende week weer kunnen beschikken over minimaal drie vaste waarden, die in de thuisbeurt node werden gemist. Bij de thuisploeg ontbraken zelfs vijf spelers die normaliter een basisplek toegewezen krijgen van Ben Kottenhagen.

Het gemankeerde RCL kreeg binnen een minuut nog meer malheur te verwerken. Bij een sprint scheurde Ozan Demirbas een spiertje in de hamstring en zo kwam ook Mike Freeze al rap binnen de lijnen, alwaar A-junior Ali Barokzay en Jonas Farih al waren gestart. Eerstgenoemde moest echter in de rust vervangen worden vanwege eveneens een blessure, terwijl Farih juist terug was na veel blessureleed.

Al met al een doorkruising van de vaste patronen en zeker in de aanvangsfase was dat terug te zien. Spirit nam het initiatief en RCL speelde vooral onrustig en onwennig. Na ruim een kwartier kwam daar verandering in. Een hoge bal vanaf links van Tommy Sinteur zeilde over iedereen en alles heen en ook de onzekere doelman Bastiaan Haasnoot verkeek zich op de vuurpijl.

De 1-0 zorgde ervoor dat RCL aan vertrouwen won en nu moest Spirit meer achteruit en liet regelmatig defensief geklungel zien. Onmiskenbaar de achilleshiel van de uitdager op de Bloemerd. Toch viel ook de 1-1 uit de lucht, na ’gedroom’ in het hart van de verdediging bij de brigade van Kottenhagen. Kort voor rust claimde eerst Leroy van Westrienen en kort daarop Sinteur een strafschop na twee handsballen van de uit eigen jeugd opgebouwde ploeg van Kees van der Poel. Hun smeekbede vond geen gehoor bij de leidsman.

Na de pauze kwam Spirit weer boven te liggen en dat resulteerde al snel in de 1-2 van Mark van Dam. In die fase kraakte RCL en was vooral Julian Rook een ware lastpost voor de rood-witten. Met de nodige moeite kon een derde treffer van de tweedeklasser worden voorkomen en zo bleef RCL in leven. Halverwege de tweede helft liet RCL eindelijk ook weer iets van zich horen en prompt was het weer gelijk door Farih, op aangeven van Sinteur.

Een snoeiharde kopbal van Maarten Tissink, hij scoorde ook de 1-1, leek RCL een nederlaag en fikse kopzorgen op te leveren. Farih poetste echter in de slotfase een deel van zijn min of meer verloren seizoen weg en voorkwam met de gelijkmaker dat het karwei volgende week nog lastiger wordt. De 21-jarige tweevoudig doelpuntenmaker. ,,Heerlijk dat ik belangrijk kon zijn voor de ploeg. Na mijn zware enkelblessure verloor ik mijn basisplaats en dan moet je weer wachten op je kans. Hopelijk kan ik RCL de komende weken mee helpen om ons veilig te spelen.” Hoewel Kottenhagen aangaf te waken voor onderschatting moet een completer RCL in staat worden geacht om het eerste varkentje te wassen op weg naar lijfsbehoud.

RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Barokzay (46. Van Harteveld), Koet (70. Tromp), Van Bemmel, Sinteur, Leugering, Farih, Van Westrienen, Demirbas (1. Freeze)

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.